Jótékonysági kezdeményezés mellé állt a HAJDU Cégcsoport

 

A HAJDU Cégcsoport tudatos vállalatként kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására, kollégái munkakörülményének javítására, valamint a társadalmi felelőségvállalásra. Érzékeny a környezetében tapasztalható társadalmi kérdésekre, szívesen támogat olyan kezdeményezést, amelyek nemes ügyet karolnak fel.

Ilyen, támogatásra érdemes nemes kezdeményezésnek ítéli meg a Láthatatlan Iskolát. Így idén nyáron ennek az önkéntes szervezetnek, a Láthatatlan Iskolának könnyítette meg a munkáját.

 A Láthatatlan Iskola egy mentorprogram, amely keretében az önkéntesek debreceni átmeneti otthonokban élő gyermekekkel tanulnak együtt a tanévek során.

A program célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek ne maradjanak el iskolai tanulmányaikban, illetve a heti 1-2 órás foglalkozások során kiszakadhassanak a mindennapokból. A Láthatatlan Iskola segítségével az átmeneti otthonokban élő gyermekek esetében csökkent az iskolai bukások száma, nőtt a továbbtanulási hajlandóság és javult a közösségekbe való beilleszkedésük, ezzel kitörési lehetőséget nyújtva a hátrányos helyzetükből.

A Láthatatlan Iskola minden nyáron jutalomtábort szervez a tanév közben velük tanuló gyermekeknek. Önkéntes szervezet lévén a táboruk nem valósulhatna meg támogató partnerek nélkül.

„Cégcsoportunknak fontos a gyermekek támogatása, ezért a Láthatatlan Iskola mellé állt, és három gyermek teljes táboroztatásának költségeit vállalta.”

A három gyermek táboroztatási költségeinek átvállalása mellett a HAJDU Cégcsoport képviseletében két kolléganő segítette a mentorok munkáját a tábor egyik napján, hogy minél színesebb programokkal várják a gyerekeket, valamint ajándékkal kedveskedtek a közel 70 táborozónak, melyet nagy örömmel fogadtak.

„A HAJDU Cégcsoport ezúton is bíztat mindenkit az ehhez hasonló szervezetek és programok megismerésére, aminél aktívabb közreműködésre, és köszöni a Láthatatlan Iskola önkénteseinek áldozatos munkáját!”