2D-s és 3D-s lézervágás


 

Lemezalkatrészeink gyártásának fontos eleme a Trumpf TLC 105/3D típusú, Trumpf 7040 6 tengelyes lézervágó berendezéseink, melyekkel 2D-s és 3D-s vágás is kivitelezhető.

A Trumpf TLC 105 esetében az asztalméret, 3000x1000 mm, míg a Trumpf 7040 esetében 4000x1500 mm. A gépek munkaterének magassága első esetben 500 mm, utóbbinál 750 mm. Az adatok alapján jól látható, hogy a berendezések nagyméretű táblák és alkatrészek vágására illetve az egy időben történő több alkatrész vágására is alkalmasak.

A rezonátorok (amelyek a lézersugár előállításáért felelősek) mind két gép esetében 5 kW-os vágási teljesítménnyel bírnak, ami lehetővé teszi a vastag anyagok vágását, valamint a lézerhegesztést is.

A vágógáz mind két berendezés esetében oxigén és nitrogén is lehet, ami lehetővé teszi a különböző anyagvastagsággal és anyagösszetétellel rendelkező alkatrészek lézervágását.

A képességgel (alvállalkozók bevonása nélkül) valósíthatóak meg olyan termékek előállításai, melyeknél egyes műveleti lépések - a gyártott termékek bonyolult geometriai formái miatt - szerszámokkal nem kivitelezhetőek.

A berendezések segítségével az új projekteknél – egyes esetekben – optimalizálhatóvá válik a termék-előállítás lépéseinek sora, pl. kisszériás termékek esetében a körülvágó szerszám helyett gazdaságosabban alkalmazható a lézervágás.

Ezen túlmenően lényegesen lerövidíthető az „Off Tool Parts” alkatrészek biztosítása a vevők számára, ami versenyelőnyt jelenthet.

Külön előnyt jelent e technológiánk alkalmazásánál, hogy a vágáshoz szükséges, a vágandó darabok azonos pozícióját biztosító készülékeket is - saját gyártóeszköz üzemünk segítségével - mi magunk tervezzük és gyártjuk le.

Ez a képességek jelentősen optimalizálják termék-előállításunk technológiai műveletsorát, s megvalósítható a termék-előállítási és annak költségráfordításának optimalizálása is.