Logisztika


 

A logisztikai folyamataink lefedik a vevőinktől érkező rendelések (EDI, email, fax) feldolgozását, a vállalatirányítási rendszerben történő rögzítését és folyamatos kezelését. Vevőink többsége heti lehívás alapján küldi meg az igényeit, de ugyanígy egyedi igények kezelésére is fel vagyunk készülve.

A vevői igények a rendszerben beállított paraméterek alapján automatikusan generálják az anyagszükséglet tervezési információkat, amely az alapja az alapanyag beszerzésünknek.

Éves szinten több ezer tonna fémlemez-tekercset dolgozunk fel (ausztenites és ferrites rozsdamentes anyagok, szénacélok, stb.).

Az alapanyagok  kezelésére és tárolására a 2017-es beruházásnak köszönhetően a gyártással közös csarnokban kb. 1400 m2-es alapanyag raktár és 600 m2 készáru raktár áll rendelkezésünkre. Ezen túlmenően cégcsoporton belül a kb. 12000 paletta befogadására képes automata raktárban 1500 paletta kapacitást használunk áruk és gyártóeszközök tárolására. Az alapanyag és a gyártóeszközök kezelését több targoncával oldjuk meg, akár 7,5t terhelésig, de a beruházás eredményeként két daruval is mozgatunk tekercseket, akár 20t terhelésig.

Az integrált vállalatirányítási rendszer (IFS) keretén belül az autóipari elvárásoknak megfelelően biztosított a teljes nyomon követhetőség. Vonalkód alapú sarzs- és gyártáskövetés rendszerünk van és szigorúan betartjuk a FIFO elvet is. A folyamataink során nyomon követjük az alapanyagok, félkész- és késztermékek mozgását az egyes raktári, vagy termelési lokációk között.

A vevői igények alapján napi, heti illetve rendszeresített időkapus kiszállításokat végzünk autóipari sztenderdek szerint bel- és külföldre. Szerződött partnerekkel, illetve a vevő által kijelölt szállítmányozó cégekkel együttműködve.

 

 

EDI rendszer

Az integrált vállalatirányítási rendszernek köszönhetően lehetőség van a vevői igények EDI-on (Electronic Data Interchange) történő fogadására és feldolgozására. A feldolgozó modul rugalmasságát tekintve alkalmas a szabványos EDI fájlok (VDA4905) illetve ezen túlmenően akár Excel fájlokból is a vevői igényeket feldolgozni. Egyedi igény esetén külön egyeztetés szükséges, de a rendszer képes újfajta vagy más szabvány szerinti adatok kezelésének az adaptálására is.

                            

Szerszámkezelés

A cég profiljából adódóan több ezer prés szerszámot használunk, amelyeknek negyede sorozat alkatrész gyártására, háromnegyede pedig pótalkatrészek előállítására szolgál. Típustól függően külön raktárakban, lokáció számmal összerendelve végezzük a tárolásukat. A fizikai mozgások és a karbantartási munkálatok közvetlenül regisztrálva vannak a vállalatirányítási rendszerben, ez lehetőséget biztosít a mindenkori pozícióazonosításra, fix legyártott darabszám utáni karbantartásra, illetve a szükséges elemzések elvégzésére.